Metalvideoinspelning i paintball-stad

Posted By on Maj 19, 2014 | 0 comments

Year Zero is a Sweden based company. We create interesting and beautiful videos for companies and artists all around the globe.


Year Zero har fått in rutinen på musikvideos. Just nu håller vi på att färdigställa en tredje video åt Bengt Kyllinge. Sedan väntar klippningen av den video vi filmade åt southern metal-bandet Methane under den gångna helgen.

Methane spelar hård och svängig thrash metal som har vissa inslag av country. Bandet har jobbat på bra, och efter att ha släppt några låtar på Spotify är det nu dags för den första videon – Hang Me High. Den har Year Zero fått äran att göra.

Under söndagen riggade vi i Dalton City, som trots namnet faktiskt ligger här i Gagnef. Närmare bestämt i Sifferbo. Det är Paintballparken Dalarna, under ledning av sin visionär Magnus Boström som skapat denna fantastiska plats. Dalton City ser ut som en klassisk film-westernstad med saloon, fängelse, dödgrävarkontor (undertaker – vi pratade inte om Skatteverket här) och en hel drös andra byggnader.

Det är verkligen ett imponerade jobb som lagts ner på Dalton City. Någon gissning på det antal timmar som lagts här vågar vi oss inte på. Den 24 maj 2014 öppnar Dalton City upp för sin egentliga målgrupp, som inte är musikvideomakare – utan paintballsugna företag, organisationer och folk i största allmänhet.

Precis som staden i den klassiska Clint Eastwood-filmen kommer även Dalton City att målas röd (och blå, gul, grön och kanske fler färger) av paintballkulor. Så det här var sista chansen att spela in en hårdrocksvideo, om vi nu inte hade valt att göra en svartvit video…

Dalton City fick, förutom bandet själva, besök av medlemmar från MC-klubbarna Bastards och Dented Chrome. De spelar viktiga roller i videon.

Tror bestämt Year Zero får lov att förlägga sin teambuilding (eller affärsutveckling kanske) till Dalton City framöver. Det verkar onekligen väldigt kul att springa runt i vilda västern och skjuta på sina kompisar. Eller ja, kärleksfullt pricka dem med små paket av vänlighet.

Motorcyklar åker förbi Tim Scott, sångare i Methane.

Fullt ös på ”main street” i Dalton City.