Year Zero filmar jättekonsert i Polen

Posted By on Jul 31, 2012 | 0 comments

Year Zero is a Sweden based company. We create interesting and beautiful videos for companies and artists all around the globe.


Kommande helg ska Year Zero filma Sabatons konsert under musikfestivalen Przystanek Woodstock, i Polen. Förra året var det sanslösa 700 000 besökare på festivalen. I år är förhoppningen att korsa miljonstrecket i besökarantal.

Year Zero har jobbat med falubaserade hårdrocksbandet Sabaton i några år. Vi ligger bland annat bakom produktionen för ett par musikvideos (Cliffs of Gallipoli och Coat Of Arms) och en flerkamera-liveproduktion.

För att få produktionen i hamn samarbetar vi med tre polska produktionsbolag. Antalet kameravinklar uppgår till ett 20-tal, inklusive större kamerakranar och, om allt går i lås, även helikopterscener. Senare i år påbörjar Year Zero arbetet med att klippa den färdiga produktionen.

Vi har intervjuat några Sabaton-medlemmar i förväg hemma i Falun, något som även fästs på film (eller ja, kort). Under festivalen i Polen kommer vi att fortsätta följa bandet och deras förberedelser inför framträdandet för deras största publik någonsin. Och naturligtvis både under och efter konserten.

Andra band som spelar på festivalen är Machine Head, Ministry, Hardcore Superstar med flera. Klicka här för att se en lista på alla artister

Woodstock Polen 2011

Woodstock Polen 2011 FOTO: Pawel Kopczynski, Reuters (bild länkad från www.theprovince.com)