Sabaton gungade mer än Östersjön

Posted By on Dec 5, 2011 | 0 comments

Year Zero is a Sweden based company. We create interesting and beautiful videos for companies and artists all around the globe.


Year Zero hade det stora nöjet att medverka på 2011 års upplaga av Sabaton-kryssen. Tillsammans med 2000 headbangers skumpade vi runt på Östersjön i ett par dagar.

Vi har tidigare filmat Sabaton ett par gånger på Rockstad: Falun och även producerat videos åt bandet. Att filma ett liveuppträdande på en en färja var en ny, och rolig, upplevelse. Trots vindar nära stormvarning gungade det dock inte så fasligt, och det gick bra att jobba.

Vi filmade med fyra kameror i full-HD, och av smygtittar att döma är det bra material vi sitter på. Det var lite smickrande att se på en av de interna TV-kanaler som kördes på färjan. Där spelades Sabaton-videos som vi gjort, och även den liveproduktion vi gjorde från Rockstad: Falun 2008 (utgiven som Battle Of The Baltic Sea).

Sabaton gjorde två set, med ett band som spelade mellan. Båda var otroligt bra och professionellt framförda. Det är roligt att se hur bandet utvecklats, och ska bli ännu roligare att se vad som händer de kommande åren. Det är helt klart spännande saker på gång…

Sabaton live, Sabaton-kryssen 2011

Många hårdrockare på liten yta. Sabaton spelar andra setet på Sabaton-kryssen 2011.

Färjelivet var något av en dröm för allas vår Erixon. Mat i mängder lockade en skäggig gom till stordåd. Första kvällen åt vi julbuffé, och det hela ledde till en mattävling som Erixon vann ganska enkelt. Tio tallrikar mat, inklusive desserten, blev slutresultatet. Det var inte mättnad som orsakade stoppet, utan att han helt enkelt hade smakat allt. Det inkluderar paté som enligt Erixons ene kombattant Bengs var riktigt, riktigt, äcklig. Den hade valts ut av herrar Forslund & Bergman, som även elegant slaskade på lite topping vid namn Djävulssylt. Det hissades vit flagg hos kombattanten, varpå herr Erixon åt upp motståndarens paté i rent förnedringssyfte.

Rickard Erixon visar var skåpet skall stå i ätartävling

Erixonsk dominans. Den bottenlöse briljerade i favoritgrenen Massivt intag av mat via skägg.