Stort projekt åt Elekta i hamn

Posted By on Okt 11, 2011 | 2 comments

Year Zero is a Sweden based company. We create interesting and beautiful videos for companies and artists all around the globe.


Vi har nyligen avslutat ett stort webbprojekt åt Elekta, som producerar maskiner för strålningsbehandling. I projektet har vi korsbefruktat PHP och Flash med mycket spännande resultat, som du kan se på http://evc.elekta.com/

Bild ifrån den  webbsida vi har utvecklat åt Elekta.

Enkelt interface

I våras togs de första stegen med projektet, som skett i samarbete med Rendermonkey i Falun. Tanken var att skapa en virtuell klinik, där anhöriga, patienter och inköpare från kliniker var de tre olika målgrupperna. Med ett tydligt och enkelt interface skulle de olika maskinerna, behandlingarna och litteratur/filmer som hör ihop med dessa visas upp. Det skulle även vara möjligt att koppla ihop sådant som hör ihop: som fakta om hjärntumörer och behandling av hjärntumörer.

Nörderivarning på följande stycke:

Från början var planen att låta PHP och Flash kommunicera via XML, men vi insåg rätt snart att Json är en bättre länk. Så bra att vi övergav javascript som lösning för admin-delen av interfacet och skapade även det med Flash. Flash, som har allmänt dåligt rykte – mycket tack vare dess inkompatibilitet med iOS – är förvånande flexibelt och användbart om det används på rätt sätt. Flash handlar inte bara om att koppla ihop grafiska element. Vi har kodat i Flash och undvikit ”hårdkodning” i .SWF-filer i största möjliga mån. Anledningen är att dynamisk kod möjliggör förändringar utan att behöva göra om från scratch varje gång. Perfekt för den som jobbar med en admin.

Slut på nörderivarning.

 

Elekta har coola maskiner

Resultatet är riktigt bra. Det häftigaste är att kunden själv kan lägga in ny information (text, bilder, filmer), koppla ihop den med befintlig information och lägga ut i kliniken. Det går även att editera befintlig information. Elekta Virtual Clinic kan även tappas till USB-sticka och delas ut på mässor med mera. Både vi, Rendermonkey och Elekta är nöjda med resultatet. Av förklarliga skäl kan vi inte visa upp administrationspanelen här, men ta oss på vårt ord om att den är riktigt cool 🙂 Något annat som är coolt är för övrigt Elektas maskiner. Det är helt klart värt besväret att ta en kik på vad de kan göra. Rena science fiction-skapelser som skjuter sönder cancertumörer med otrolig precision och räddar människors liv.

Flash och PHP har fler användningsområden

Naturligtvis finns det fler användningsområden för kombinationen Flash och PHP. Med tanke på att Adobe börjat anpassa sig till Apples system bör framtiden kunna bli intressant… Hör av dig till oss om du vill veta lite mer.